top of page
  • Foto del escritorLaura Lascorz

#8 Marina

Actualizado: 17 nov 2019

He conegut la Marina al museu House of Leaves de Tirana. Per posar-vos en situació, la Casa de les Fulles és el Museu de la Vigilància Secreta de la República Popular d'Albània (1944 - 1991). La Marina, de 21 anys, hi treballa de guia.

M'ha explicat que va estudiar Arqueologia, monuments i patrimoni cultural i que a les pràctiques, tant a l'hora de restaurar monuments com a les excavacions, sentia que els professors en desconfiaven. No creien que pogués fer bé les feines que li encomanaven. Pel fet de ser dona, s'hi havia d'escarrassar més i demostrar la seua capacitat.

Creu que els homes tenen més oportunitats pel fet de ser homes. Diu que, en general, a la seua carrera hi ha més homes que dones; excepte a la seua promoció, que va ser a l'inrevès. I, malgrat que les dones eren majoria, seguien essent els homes els que els professors triaven primer per fer les pràctiques.

Tanmateix, és optimista i pensa que la situació està canviant. Canvia a poc a poc però va fent!

He d'afegir que aquesta conversa ha estat molt semblant a la que vaig tenir fa uns dies amb l'Alma. Diferents generacions, mateixes visions. Per sort, sembla que la Marina hi veu llum, al final del túnel!

20 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

#9 Fatma

bottom of page