top of page
  • Foto del escritorLaura Lascorz

#2 Anita

Actualizado: 21 nov 2019

Us presento l'Anita. És de Bale, Croàcia, té 39 anys i treballa a la recepció del Kamene Priče Jazz Bar & Apartments. És una dona encantadora que s'ha avingut molt ràpidament a explicar-me que hi ha 4 experiències que ha viscut al llarg de la seua vida pel fet d'haver nascut dona i que, d'alguna manera, han condicionat la seua persona:

1. La regla i el tabú. Recorda que quan li baixava els primers anys li feia molt de mal però no en podia dir res perquè era de mala educació parlar de la regla. A més a més, com que ningú no li havia explicat bé ni què és ni com ens afecta, se sentia alterada emocionalment i molt desconcertada. Tenia una sensació de solitud i incomprensió.

2. La sobreprotecció. Sempre s'ha sentit massa protegida pels seus pares. Li hagués agradat viatjar i sortir però mai no la deixaven anar sola en lloc. Bé, ni sola ni amb amigues...

3. La sensibilitat. Creu que les dones tenim una sensibilitat especial que probablement és generada pels nostres canvis hormonals i que aquesta sensibilitat és complexa i, a voltes, difícil de gestionar i de pair. Reconeix, però, que també hi ha alguns homes sensibles però que no en són gaires.

4. La maternitat. Ella no és mare (de moment) i justament per això sent la pressió social. Ara per ara no té aquell instint maternal que se suposa que hauria de tenir i això la fa sentir-se estranya. A més a més, amb 39 anys, se sent obligada a reflexionar-hi i a prendre una decisió que marcarà la seua vida: tant si tria ser mare com no ser-ho. Tanmateix, si finalment decideix no ser-ho, té por de més endavant sentir que no hi ha marxa enrere i que s'ha deixat perdre una cosa important i única. Allò que diuen: "no coneixes l'amor de veritat fins que no tens un fill".


33 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

#9 Fatma

bottom of page