top of page
  • Foto del escritorLaura Lascorz

The Ladder of Kotor i la fortalesa (Montenegro)


Aquesta és una d'aquelles excursions que cal fer si vas a Kotor i t'agrada caminar. A més a més, si és més llarga o més curta dependrà una mica de cadascú. La ruta que vaig fer jo va ser d'uns 5 km i la vaig enllestir en 3 - 4 horetes parant a dinar. Sí que és veritat, però, que fas tot el desnivell al començament i són uns 540 metres. El que té de positiu és que com que, com es pot veure a la foto, tota la pujada la fas fent serpentines, que en diu la gent local, hi puges sense adonar-te'n!

La ruta és circular, comença a una fàbrica abandonada un cop passats els Apartaments Ana i acaba al centre històric de Kotor. De fet, baixant, has d'entrar per la finestra de la fortalesa que hi ha a la foto de sota i, sorpresa!, ets a dins i t'has estalviat 8 € d'entrada! A més, val a dir que costa molt menys entrar-hi per aquí que no pas pujar tot el patac d'escales que hi ha dins la fortalesa.

Perdre-s'hi és impossible: només cal pujar els 72 ziga-zagues, gaudir de les vistes i un bon entrepà i agafar el camí cap a la fortalesa a la primera casa que trobem baixant. Abans d'arribar a aquesta finestra, trobarem les runes d'una església medieval i d'alguna altra cosa que no sé què va ser al seu moment (possiblement una casa).

Bones notícies per aquells que no són gaire caminadors!

1. De seguida teniu unes vistes de la badia de Kotor que no tenen preu.

2. De pujada torbareu primer una casa amb servei de bar i després una altra on a més de servir beures hi venen formatges fets per ells!

Important:

- Si fa calor, aneu ben carregats d'aigua. El desnivell és interessant.

- Si no esteu avesats a caminar, aneu parant. Segurament teniu vacances i cap pressa!

- Si per contra, sou dels que us agrada caminar; aquesta ruta és l'antic camí que arriba fins a la capital històrica de Montenegro: Cetinje. Jo no vaig tenir temps de fer-la però ha de ser preciosa.

6 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page