top of page
  • Foto del escritorLaura Lascorz

Plitvice (Croàcia)


Sens dubte Plitvice és una joia de la naturalesa i un lloc que no pots estalviar-te si vas a Croàcia. L'entorn és espectacular i els serveis estan adaptats per a tothom. Si bé és cert que una persona amb dificultats motrius no podrà accedir a tot arreu, també ho és que als llocs més impressionants hi té l'accés garantit.


ARRIBADA

Hi ha dues entrades, la 1 i la 2. Cadascuna amb el seu aparcament i a totes dues hi arriben autobusos de tot arreu de manera regular i taxis. Quina és la diferència? A l'entrada 2 arribes de pet a la Gran Cascada i a la 1, als llacs de baix. Si t'agrada caminar, és millor entrar per la primera perquè et fas una idea general del parc; si no, a la segona tens les parts més conegudes del parc més a mà.


RUTES

N'hi ha 7 i estan organitzades per colors i lletres, de l'A fins la K (hi ha lletres que no hi són).


Ruta A

3,5 km / 2 - 3 h

Circular

Entrada 1

Llacs de baix: Novakovića Brod, Kaluđerovac, Gavanovac, Milanovac i Kozjački Mostovi, i Gran cascada: Veliki Slap.



Ruta B

4 km / 2,5 - 3 h

Circular

Entrada 1

Llacs de baix (Novakovića Brod, Kaluđerovac, Gavanovac, Milanovac i Kozjački Mostovi) fins al port P3 direcció al P1 per anar a veure la cascada Sastavci i la Gran cascada, Veliki Slap.



Ruta C

8 km / 4 - 6 h

Circular

Entrada 1

Llacs de baix (Novakovića Brod, Kaluđerovac, Gavanovac, Milanovac i Kozjački Mostovi) fins al port P3 direcció al P2 per fer la ruta dels llacs de dalt. En acabat, cal agafar el bus de l'estació St 3 fins a la St 1.

En aquesta ruta, a més de veure gairebé tots els llacs i la cascada Veliki Slap, també es veuen els salts d'aigua Veliki Prštavac i Mali Prštavac.




Ruta E

5,5 km aprox. / 3 h

Circular

Entrada 2

No passa per la Gran cascada, la Veliki Slap.

Comença direcció el port P1 i cal agafar el vaixell cap al P2 per fer la ruta dels llacs de dalt. En acabat, cal agafar el bus a l'estació St 3 fins a la St 2 per tornar a l'entrada 2.

Durant aquesta ruta, a més de veure tots els llacs de dalt s'hi veuen moltíssims salts d'aigua, entre els quals hi ha els Prštavci grans i petits.


Ruta H

8,9 km / 4 - 6 h

Circular

Entrada 2

S'hi veuen les dos àrees principals del parc, els llacs de dalt i els de baix i la Gran cascada (Veliki Slap).

Comencem caminant cap a l'estació St2 per agafar el bus panoràmic fins a la St3 i fer la ruta dels llacs de dalt. En acabat, anem al port P2 i agafem el vaixell que va cap al P3. Allà farem la ruda dels llacs de baix fins a la Veliki Slap. Finalment, anirem a l'estació St1 per agafar el bus i arribar a la St2, on hi ha l'entrada 2.



Ruta K

18,3 km / 6 - 8 h

Circular

Entrada 1

Comencem a la Gran cascada (Veliki Slap) i fem la ruta dels llacs de baix, caminem per la vora del llac Kozjak fins que arribem al començament de la ruta dels llacs de dalt. Passarem pel mirador Tomićeva Pogledala, que té unes vistes magnífiques dels llacs Ciginovac i Prošćansko.

Un cop fet això, caldrà anar al port P2 per agafar el vaixell cap al P1. Allà pujarem la muntanya on hi ha els llacs de baix i anirem cap a l'entrada 1.



Ruta K2

18,3 km / 6 - 8 h

Circular

Entrada 2

Engeguem caminant fins al port P1 i voregem el llac Kozjak fins a la muntanya dels llacs de baix. Després seguirem fins a la Veliki Slap i continuarem pels llacs de baix fins a pujar als llacs de dalt. Passarem pel mirador Tomićeva Pogledala, que té unes vistes magnífiques dels llacs Ciginovac i Prošćansko. Un cop feta la ruta dels llacs de dalt, anirem al port P2 perquè ens portin fins al P1 i caminarem una estoneta bona fins a l'entrada 2.



PREUS


I aquí arriba la decepció! Sí, entrar-hi en temporada alta val 34 € per cap si hi vas tot el dia i 20 si hi vas a partir de les 4 de la tarda. Deixeu-hi algun comentari i trobareu com entrar-hi sense pagar, però us agrairia que respectéssiu les normes al màxim:


1. Si no penseu pagar, sobretot no embruteu (no hi deixeu ni el mocador de fer un riu, us el guardeu si no podeu arribar a un dels lavabos -al cap i a la fi és aigua bruta!) i respecteu les normes del parc: no us hi podeu banyar (si ho feu, és important que no us hagueu posat cap tipus de crema), no s'hi pot pescar, no s'hi pot acampar i no s'hi pot cridar. Tampoc no es poden alimentar els animals.

Crec que si tots fóssim més responsables, enlloc ens farien pagar aquestes morterades per anar a la natura.


A més a més, si no hi aneu amb transport públic (que és l'opció més barata), viatge organitzat o moto, cal pagar l'aparcament: 1,35 €/h per a cotxes en temporada alta.



12 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page