Laura Lascorz

19 de jul de 20191 min.

#8 Marina

Actualizado: 17 de nov de 2019

He conegut la Marina al museu House of Leaves de Tirana. Per posar-vos en situació, la Casa de les Fulles és el Museu de la Vigilància Secreta de la República Popular d'Albània (1944 - 1991). La Marina, de 21 anys, hi treballa de guia.

M'ha explicat que va estudiar Arqueologia, monuments i patrimoni cultural i que a les pràctiques, tant a l'hora de restaurar monuments com a les excavacions, sentia que els professors en desconfiaven. No creien que pogués fer bé les feines que li encomanaven. Pel fet de ser dona, s'hi havia d'escarrassar més i demostrar la seua capacitat.

Creu que els homes tenen més oportunitats pel fet de ser homes. Diu que, en general, a la seua carrera hi ha més homes que dones; excepte a la seua promoció, que va ser a l'inrevès. I, malgrat que les dones eren majoria, seguien essent els homes els que els professors triaven primer per fer les pràctiques.

Tanmateix, és optimista i pensa que la situació està canviant. Canvia a poc a poc però va fent!

He d'afegir que aquesta conversa ha estat molt semblant a la que vaig tenir fa uns dies amb l'Alma. Diferents generacions, mateixes visions. Per sort, sembla que la Marina hi veu llum, al final del túnel!

210
5